Tahmaseb
dr. Ali Tahmaseb, Tandarts–Implantoloog

MEDICATIE & NABEZWAREN

U heeft een afspraak gemaakt voor het plaatsen van implantaten. U heeft daarbij een voorschrift gekregen voor :

  • pijnstillers (Brufen 600mg)
  • antibioticum(Amoxycilline 500 mg / Erythroforte 500 mg)  2 gr 1/5 uur voor de ingreep
  • mondspoeling (Perio-Aid)
  • Hot/coldpack
  • antibioticum (Amoxycilline 500 mg / Erythroforte 500 mg) (enkel bij sinuslift)

Het antibioticum dient u 1,5 uur voor de ingreep in te nemen (4 tabletten in één keer). De kans op infectie wordt op deze manier aanzienlijk verkleind, omdat u eenmalig een hoge dosis antibiotica inneemt. Zoals na alle chirurgische ingrepen, is er een klein risico op infectie. Afstoting van het implantaat door het lichaam door titanium intolerantie is uitgesloten. Dit kan enkel gebeuren vanwege een infectie. Het is belangrijk een goede mondhygiëne ter hoogte van de plaats van de ingreep aan te houden. Na enkele dagen moet de wonde of implantaat voorzichtig gepoetst worden met een zachte tandenborstel (type Meridol). Vooral bij rokers komen er problemen bij heling van het tandvlees voor.

Eventuele pijn kunt u bestrijden met Brufen 600 mg. (zie bijsluiter) Let op: u mag geen aspirine gebruiken! U neemt 1,5 uur voor de ingreep 1 Brufen, daarna nog 2 stuks. Dus maximaal 3x daags.

Bij occasionele bloeding mag er niet gespoeld worden! Wel mag er op een prop zuiver watten of propere katoenen zakdoek gebeten worden. Gedurende 2 weken moet de mond na iedere maaltijd (vanaf de tweede dag na de ingreep) grondig gespoeld worden met Perio-aid. Andere mondwaters of ontsmettingsmiddelen mogen niet worden gebruikt.

Zwelling van de wang kunt u min of meer voorkomen door direct na de ingreep het cold-pack in een washandje, tegen u gezicht te houden. Dit mag gedurende maximaal een half uur. Dus doet u er verstandig aan het cold-pack op de dag van de ingreep mee te nemen naar de praktijk. Wanneer implantaten in de onderkaak zijn geplaatst, komt het een enkele maal voor dat lip en/of wang enige tijd prikkelend en/of verdoofd aanvoelt.

NABEZWAREN

Afhankelijk van de omvang van de operatie moet u altijd rekening houden met enige zwelling, verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen. Als er een overmatige bloeding, pijn, huiduitslag of een andere reden tot ongerustheid optreedt, neemt u dan contact op met Ali Tahmaseb 0475/ 27 50 29.

Hechtingen worden verwijderd volgens advies van de tandarts.

VOEDING

Pas de consistentie van uw voeding aan aan uw kauwvermogen.

KUNSTGEBIT

Uw oude kunstgebit mag niet worden gedragen voordat dit is aangepast. Dit gebeurt meestal één tot twee weken na de ingreep.